Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Synsing om utenlandske forskere Vi undres over Hellestveits generaliseringer og hvordan hun tillegger utenlandske forskere en svært egoistisk holdning uten noe bevis.
Provosert og fornærmet av påstander om utenlandske forskere «Elfenbensnasjonalisme», «elitistisk», «farlig». Utenlandske forskere reagerer på Cecilie Hellestveits kommentarer om utenlandske forskere i debatten om de intellektuelle.
Fikk ikke stemme: — Jeg er kjempeskuffet Professor Malcolm Langford hadde gledet seg til å stemme ved årets stortingsvalg.
Blikstad-Balas skal leia gruppe som skal jobba for betre læring Ei tverrfagleg gruppe, med mellom anna seks professorar, skal vurdera bruken av digital læringsanalyse i grunnopplæringa. Målet er betre læring for elevar og studentar.
Norskopplæring kan ikke være opp til den enkelte ansatte i akademia Mange internasjonalt ansatte i akademia opplever utydelige forventninger om å lære norsk og de blir stående i en spagat mellom to ulike verdener.
– Folk jobber allerede 48 timer i uken i snitt Jussprofessor Malcolm Langford lurer på hvordan regjeringen kan forvente storstilt digital omstilling og høy kvalitet, når det ikke settes av noen penger til dette.
Må få på plass sterkere insentiver for god digital undervisning For å tilrettelegge for en mer varig endring er det nødvendig at universitetene og høyskolene utarbeider mer konkrete og forpliktende insentivordninger for aktive digitale undervisningsopplegg.
Store utfordringer med digitalt lederskap i akademia Ansatte føler seg avinstitusjonalisert og har ikke sett eller hørt fra sin leder på måneder. Andre ledere drar på hjemmebesøk, etter at det ble lov. Hvor god er man på digital ledelse i akademia?
Mener dugnaden er over. Vil ha krisepakke på minst en milliard til undervisning Nå trengs det penger for å få undervisningen så god som mulig til høsten, og for å sikre at at ansatte ikke sliter seg ut, mener professor Malcolm Langford.
Nå trenger vi en krisepakke for undervisningen til høsten Mens skolene i Norge ser for seg vanlige skoledager etter sommeren, er situasjonen i høyere utdanning usikker. Innleggsforfatterne etterlyser en krisepakke for undervisningen, i tillegg til fem andre tiltak.
Hvordan skal man lære studentene å lære – hjemmefra? — I fortsettelsen må vi sikre at undervisningen blir studentaktiv, motivert og variert, sier førstelektor Kristine Korsnes. Her kan du følge lunsjdebatt om saken.
Presser på for at alle skal få bestått på grunn av korona Mer enn 150 universiteter og colleger i USA har innført varianter av bestått/ikke bestått. Studenter ved Yale og Harvard vil gå enda lenger.
Imponerende omveltning, studentene savner kontakt Mange er fornøyd med den nye digitale undervisningen, men rapporterer om store forskjeller og ensomhet.
Her finner du hjelp og gode tips for digital undervisning Flere Facebook-sider er opprettet for å kunne hjelpe hverandre med og få gode ideer til hvordan man best kan gjøre undervisningen digital og gjennomføre «pandemi-pedagogikken», som noen allerede kaller det.
Vi oppfordrer Forskningsrådet til å anerkjenne rettsvitenskap som et selvstendig og viktig fagfelt Juridisk forskning. John-Arne Røttingen påstår at Forskningsrådet har en god dialog med de rettsvitenskapelige fagmiljøene. Dette er ikke uten videre riktig, skriver Alf Petter Høgberg og Malcolm Langford.
Jussprofessorer etter Nav-skandalen: Mener Forskningsrådet har sviktet Forskning. Siden 2014 har jussmiljøet i Norge jobbet for å få penger til et forskningsprogram, som blant annet ønsket å se nærmere på EU-rett og trygdeeksport. Pengene har ennå ikke kommet.
Jussprofessor ønsker seg et juridisk fakultet ved OsloMet Adventselfie. Malcolm Langford ber Iselin Nybø se til Sveits, og mener ytringsfriheten i norsk akademia er begrenset.
Utlendinger publiserer mest og topper søkerstatistikken Publisering. Flertallet av de kvalifiserte søkerne til professorater kommer fra utenlandske utdanningsinstitusjoner. To av tre på publiseringstoppen er også innvandrere.
Nyeste artikler
Å elske en bokhandel
Når musikken stilner
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024